Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ängamat med gula morötter

Gula morötter är en gammal morotssort som börjar komma tillbaka, och som finns i välsorterade grönsaksdiskar. Hittar du inte gula går orange morötter förstås lika bra.

Ängamat med gula morötter
Ängamat med gula morötter
Ängamat med gula morötter

Ingredienser

  • 1blomkålshuvud- (ca 300 g)
  • 100 gbroccoli- ca
  • 4morötter- gula (ca 250 g)
  • 100 gsockerärter
  • 7 dlvatten
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 1 tsksalt
  • 2 mskvetemjöl
  • 5 dlmjölk
  • 1 nypasvartpeppar- mald, eventuellt

Gör så här

  1. Ansa och skölj grönsakerna. Bryt blomkål och broccoli i buketter, skiva morötterna.

  2. Koka upp vatten, buljong och salt. Koka blomkål, broccoli och morötter tills de börjar kännas mjuka, i ca 5 min. Rör ut vetemjölet i lite av mjölken och tillsätt redningen till soppan. Låt koka upp igen. Tillsätt resten av mjölken, sockerärter och smaka ev av med svartpeppar.

  3. Servera med grovt bröd.

Vad tyckte du om receptet?