Recept på ångade vegetariska svampdumplings med tillbehör. Det bästa är att ånga dumplingsen i en ånginsats. De finns att köpa i asiatiska livsmedelsbutiker. Täck bottnen med bananblad eller bakplåtspapper – sedan är det bara att ånga på!
Recept på ångade vegetariska svampdumplings med tillbehör.Foto: Charlie Drevstam
(Betyg: 4 · 9 röster)
Ingredienser
30stycken
Tänk på:
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
1 pktdumplingplattor- frysta (250 g)
200 gvitkål
150 gshiitakesvamp
1 mskrapsolja
2ägg
1,5 mskingefära- riven
0,5 tsksalt
Chili- och sesamdippsås, ca 1 1/2 dl
3 mskjapansk soja
2 mskkoreansk chilipasta
2 mskchili- hackad
2 mskhonung- flytande
1 mskingefära- riven
1 mskvatten
1 tsksesamfrön- rostade
Tillbehör
rödkålssallad
Gör så här
Låt dumplingplattorna tina i kylen ca 10 timmar.
Skär vitkål och svamp i små bitar. Fräs dem i olja i en stekpanna ca 3 min. Knäck över äggen och stek ytterligare 1 minut till en krämig smet. Smaksätt smeten med ingefära och salt. Låt svalna.
Ta en klick av smeten och lägg mitt på en degplatta. Doppa fingret i kallt vatten och fukta degkanterna. Vik degen över smeten och tryck ihop utan att luft stängs inne i knytet. Vecka kanterna så att degen formas till ett litet knyte. Fortsätt med resten av fyllningen och degplattorna. Lägg knytena i en ånginsats med bakplåtspapper eller väl avsköljda bananblad i bottnen.
Sätt ånginsatsen över kokande vatten i en stekpanna eller kastrull. Ånga ca 5 min.
Blanda samman alla ingredienser till dippsåsen.
Servera de ångade dumplingsen med rödkålssallad och dippsås.
Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!