Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ångade grönsaker med glasnudlar & gurkmejadressing

Gurkmeja innehåller massor av nyttiga antioxidanter och är bra för immunförsvaret. Tänk på att vara försiktig när du använder gurkmeja eftersom den lätt färgar av sig.

Ångade grönsaker med glasnudlar & gurkmejadressing
Ångade grönsaker med glasnudlar & gurkmejadressing
Ångade grönsaker med glasnudlar & gurkmejadressing
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Gurkmejadressing

  • 2gurkmeja- färsk
  • 2 cmingefära
  • 1lime- saften
  • 1 msktamarisoja- eller japansk soja
  • 0,5röd chili- hackad
  • 3dadlar- urkärnade
  • 2 mskolivolja- eller rapsolja
  • 34 mskvatten
  • 1 tskhonung- flytande
  • 1 krmsalt

Glasnudlar med ångade grönsaker

  • 2 pktglasnudlar
  • 1broccoli
  • 1morot
  • 2salladslökar
  • 50 gsockerärter
  • 60 gspenat
  • salt

Tillbehör

  • 1 dljordnötter- grovt hackade
  • 2 tskhampafrön
  • alfalfagroddar- chinarosegroddar eller

Gör så här

  1. Gurkmejadressing: Skala och riv gurkmejan och ingefäran. Lägg det i en mixer. Tillsätt limesaft, soja, chili och dadlar. Mixa och droppa i olja och sedan vatten. Blanda i honung och salt.

  2. Glasnudlar med ångade grönsaker: Koka nudlarna enligt förpackningen.

  3. Dela broccolin i små buketter. Skala och skiva moroten tunt, strimla salladslöken och dela sockerärterna på mitten.

  4. Koka upp lite lättsaltat vatten i en kastrull och lägg i broccolin och morötterna, sätt på ett lock, ta av kastrullen från plattan och låt det ånga i cirka 10-15 minuter.

  5. Lägg i sockerärterna, salladslöken och spenaten och sätt på locket igen ett par minuter. Häll av vattnet.

  6. Servering: Lägg upp grönsakerna och glasnudlarna i skålar och servera med dressingen. Strö över hackade jordnötter, hampafrön och groddar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök