Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ångad torsk och vispad crème fraiche med serranoskinka

Recept på ångad torsk och vispad crème fraiche med serranoskinka . Blir det crème fraiche över är den god att servera till pasta.

Ångad torsk och vispad crème fraiche med serranoskinka
Ångad torsk och vispad crème fraiche med serranoskinka
Ångad torsk och vispad crème fraiche med serranoskinka
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 600 gtorskfilé
  • 800 gpotatis
  • 75 gserranoskinka
  • 1purjolök
  • 2 dlcrème fraiche
  • 150 gsockerbönor
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skär torskfilén i fyra portionsbitar och strö över 1 tsk salt. Låt stå i rumstemperatur ca 10 min.

  2. Skala och skär potatisen i klyftor. Koka den mjuk i lättsaltat vatten.

  3. Strimla skinkan. Ansa och strimla halva purjolöken. Fräs skinka och purjolök i 1 tsk olja ca 5 min. Låt svalna.

  4. Vispa crème fracihen fast med elvisp. Vänd i skink- och purjolöksfräset och krydda med 1/2 krm salt och 1 krm peppar.

  5. Lägg torsken i en ånginsats eller i en form för ångugn. Tillaga ca 5 min. Skär resterande purjolök i ca 3 cm breda skivor lite på snedden. Lägg purjolök och sockerbönor vid sidan om fisken och ånga ytterligare ca 3 min.

  6. Servera fisken med grönsaker, potatis och crème fraiche.

Vad tyckte du om receptet?