Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 22g
Protein: 38g
Kolhydrater: 39g
Recept på ångad torsk och vispad crème fraiche med serranoskinka . Blir det crème fraiche över är den god att servera till pasta.
Skär torskfilén i fyra portionsbitar och strö över 1 tsk salt. Låt stå i rumstemperatur ca 10 min.
Skala och skär potatisen i klyftor. Koka den mjuk i lättsaltat vatten.
Strimla skinkan. Ansa och strimla halva purjolöken. Fräs skinka och purjolök i 1 tsk olja ca 5 min. Låt svalna.
Vispa crème fracihen fast med elvisp. Vänd i skink- och purjolöksfräset och krydda med 1/2 krm salt och 1 krm peppar.
Lägg torsken i en ånginsats eller i en form för ångugn. Tillaga ca 5 min. Skär resterande purjolök i ca 3 cm breda skivor lite på snedden. Lägg purjolök och sockerbönor vid sidan om fisken och ånga ytterligare ca 3 min.
Servera fisken med grönsaker, potatis och crème fraiche.