Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ångad torsk med smörkokt spetskål, purjolök och dill

Ångad torsk med smörkokt spetskål, purjolök och dill är milt och gott. Kålen blir mjäll och mjuk när den kokas i vatten och smör. Torsken ångas varsamt under lock och bevarar all smak.

Ångad torsk med smörkokt spetskål, purjolök och dill
Ångad torsk med smörkokt spetskål, purjolök och dill
Ångad torsk med smörkokt spetskål, purjolök och dill
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 gtorskfilé
  • 400 gspetskål- eller vitkål
  • 1purjolök
  • 1vitlöksklyfta- liten
  • 1 krukadill
  • smör
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 800 gpotatis- kokt, gärna pressad
  • 2 dlcrème fraiche- smaksatt, t ex med saffran och tomat

Gör så här

  1. Skär torsken i fyra portionsbitar. Ansa och grovstrimla kålen. Ansa och halvera purjolöken. Skär den i bitar. Skala och finhacka vitlöken.

  2. Lägg kål, purjolök och vitlök i en vid stekpanna och häll över 1 dl vatten. Tillsätt 50 g smör och krydda med 3/4 tsk salt och 1 krm peppar. Sätt på ett lock och låt koka ca 8 min.

  3. Lägg fisken på kålen. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt fisken ångkoka under lock ca 5 min.

  4. Garnera fisken med dill och servera med kål, lök, kokt (gärna pressad) potatis och crème fraiche.

Vad tyckte du om receptet?