Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 25g
Protein: 30g
Kolhydrater: 43g
Ångad torsk med smörkokt spetskål, purjolök och dill är milt och gott. Kålen blir mjäll och mjuk när den kokas i vatten och smör. Torsken ångas varsamt under lock och bevarar all smak.
Skär torsken i fyra portionsbitar. Ansa och grovstrimla kålen. Ansa och halvera purjolöken. Skär den i bitar. Skala och finhacka vitlöken.
Lägg kål, purjolök och vitlök i en vid stekpanna och häll över 1 dl vatten. Tillsätt 50 g smör och krydda med 3/4 tsk salt och 1 krm peppar. Sätt på ett lock och låt koka ca 8 min.
Lägg fisken på kålen. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt fisken ångkoka under lock ca 5 min.
Garnera fisken med dill och servera med kål, lök, kokt (gärna pressad) potatis och crème fraiche.