Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ångad sejrygg med spetskål, basilikasmör, ärter och kålrabbi

Recept på ångad sej- eller torskrygg med spetskål, basilikasmör, ärter och kålrabbi. Här får fiskens egen smak komma fram tillsammans med nyskördade ärter och späd spetskål.

Ångad sejrygg med spetskål, basilikasmör, ärter och kålrabbi
Ångad sejrygg med spetskål, basilikasmör, ärter och kålrabbi
Ångad sejrygg med spetskål, basilikasmör, ärter och kålrabbi
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 600 gsejrygg- eller torskrygg, kravmärkt
  • 1spetskål- litet
  • 500 ggröna ärter- i skidor
  • 1kålrabbi- (300 g) liten
  • 1 tskflingsalt- + 1 tsk
  • 2 tskolivolja

Basilikasmör

  • 0,5vitlöksklyfta
  • 1 krukabasilika
  • 75 gsmör- rumsvarmt
  • 1 tskflingsalt
  • 1 tskcitron- pressad

Gör så här

  1. Smör: Skala och pressa vitlöken och hacka basilikan. Rör ihop alla ingredienser till basilikasmöret.

  2. Ansa och skär spetskålen i fyra klyftor. Skär bort det mesta av stammen utan att klyftorna faller isär. Ta bort ena ärtskidan så att ärterna kan ångas i sina skal.  Skala, halvera och skär kålrabbin i skivor. Fördela grönsakerna i ånginsatsen och strö över 1 tsk salt.

  3. Skär fisken i fyra bitar. Pensla den med olja. Strö över 1 tsk salt och lägg fiskbitarna bredvid grönsakerna.

  4. Ånga fisk och grönsaker ca 15 min. Servera med smöret.

Vad tyckte du om receptet?