Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på ångad sej- eller torskrygg med spetskål, basilikasmör, ärter och kålrabbi. Här får fiskens egen smak komma fram tillsammans med nyskördade ärter och späd spetskål.
Smör: Skala och pressa vitlöken och hacka basilikan. Rör ihop alla ingredienser till basilikasmöret.
Ansa och skär spetskålen i fyra klyftor. Skär bort det mesta av stammen utan att klyftorna faller isär. Ta bort ena ärtskidan så att ärterna kan ångas i sina skal. Skala, halvera och skär kålrabbin i skivor. Fördela grönsakerna i ånginsatsen och strö över 1 tsk salt.
Skär fisken i fyra bitar. Pensla den med olja. Strö över 1 tsk salt och lägg fiskbitarna bredvid grönsakerna.
Ånga fisk och grönsaker ca 15 min. Servera med smöret.