Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ångad kolja och musslor med mynta och gräslöks- crème fraiche

Ångad kolja och musslor med mynta och gräslöks- crème fraiche ångas i en bambukorg. Har du inte en bambukorg går det bra att använda ett durkslag och sätta över kokande vatten.

Ångad kolja och musslor med mynta och gräslöks- crème fraiche
Ångad kolja och musslor med mynta och gräslöks- crème fraiche
Ångad kolja och musslor med mynta och gräslöks- crème fraiche
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 500 gkoljafilé
  • 1 tsksalt
  • 16blåmusslor
  • 100 gsockerärter

Sås

  • 2 dlcrème fraiche
  • 0,5 dlgräslök
  • 1 msklime- pressad
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • jasminris
  • limeklyftor
  • mynta

Gör så här

  1. Skär koljan i mindre bitar. Strö över salt. Skrubba musslorna under rinnande kallt vatten. Släng bort de som är trasiga och de som inte sluts när de knackas i köksbänken.

  2. Sås: Blanda crème fraiche med gräslök och limesaft. Krydda med  salt och peppar.

  3. Ånga kolja, blåmusslor och sockerärter i en bambukorg eller i ett durkslag över kokande vatten 6–8 min.

  4. Servera fisk, musslor och ­sockerärter med nykokt ris och gräslöks-crème fraiche. Garnera med mynta.

Vad tyckte du om receptet?