Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ångad kålrabbi med apelsin och rökt makrill

Ångat och rökt i kombination är kanon. Tänk vilken enkel rätt det här är!

Ångad kålrabbi med apelsin och rökt makrill
Ångad kålrabbi med apelsin och rökt makrill
Ångad kålrabbi med apelsin och rökt makrill
Ångad kålrabbi med apelsin och rökt makrill Foto: Ulrika Pousette

Ångad kålrabbi med apelsin och rökt makrill

  • 2kålrabbi- (à 450 g)
  • 3apelsiner
  • 15svartpepparkorn
  • 2 mskrapsolja- kallpressad
  • 2 krmsalt
  • 1rökt makrillfilé- (ca 100 g)
  • 0,5 tskflingsalt

Gör så här

  1. Skala kålrabbin och skär den i kuber. Ångkoka kålrabbin i en gryta med ånginsats tills den är mjuk, ca 15 min.

  2. Skala apelsinerna och skär dem i hinnfria klyftor. Pressa ut saften.

  3. Rosta pepparkornen i en torr, het stekpanna ca 3 min. Mortla dem eller krossa dem fint mellan skärbrädan och en kastrullbotten. Blanda pepparn med apelsinsaft, olja och salt.

  4. Dra bort skinnet från makrillen, börja vid stjärten och dra framåt. Dela köttet i mindre bitar och ta bort eventuella ben.

  5. Lägg kålrabbi, apelsinfiléer och makrill på ett fat. Ringla över dressingen och strö på flingsalt

Vad tyckte du om receptet?