Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Soppor spelar en viktig roll i alla köken runt Medelhavet och liknar varandra från land till land. Skillnaden ligger i kryddning och smaksättning. Den här kommer från Spanien.
Hacka lök och vitlök och strimla sellerin. Skala moroten och skär den i små tärningar. Skiva chorizon.
Fräs grönsakerna i olivolja utan att de tar färg, lägg i chorizon och låt den fräsa med en stund. Pudra över paprikapulver och saffran och låt kryddorna fräsa med mot slutet.
Häll på tomat och buljong och koka soppan cirka 20 minuter under lock.
Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Blanda i kikärter och spenat i soppan och koka ytterligare cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med grovriven ost.
Recept från Mitt kök