Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Andalusisk kikärtssoppa med chorizo

Soppor spelar en viktig roll i alla köken runt Medelhavet och liknar varandra från land till land. Skillnaden ligger i kryddning och smaksättning. Den här kommer från Spanien.

Andalusisk kikärtssoppa med chorizo
Andalusisk kikärtssoppa med chorizo
Andalusisk kikärtssoppa med chorizo
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 stgul lök
  • 2 stvitlöksklyftor
  • 3 stselleristjälkar
  • 1 stmorot
  • 250 gchorizo
  • olivolja
  • 0,5 tskpaprikapulver
  • 0,5 gsaffran
  • 1 burkkrossade tomater- (400 g)
  • 1,3 lvatten
  • 4 stkycklingbuljong- i tärning
  • 1 burkkikärter- (400 g)
  • 100 gbabyspenat- färsk
  • salt
  • peppar- nymald

Till servering

  • hårdost- lagrad, grovriven, gärna Manchego

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök och strimla sellerin. Skala moroten och skär den i små tärningar. Skiva chorizon.

  2. Fräs grönsakerna i olivolja utan att de tar färg, lägg i chorizon och låt den fräsa med en stund. Pudra över paprikapulver och saffran och låt kryddorna fräsa med mot slutet.

  3. Häll på tomat och buljong och koka soppan cirka 20 minuter under lock.

  4. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Blanda i kikärter och spenat i soppan och koka ytterligare cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med grovriven ost.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök