Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ananassorbet med rom, mynta färska jordgubbar

Recept på ananassorbet med mynta, rom och jordgubbar. Här krävs en kraftig och bra mixer eller matberedare. Med den förvandlar man snabbt fryst ananas till en frisk sorbet. Sorbeten som innehåller en skvätt rom passar extra bra till jordgubbar sötade med muscovadosocker. Vill man göra sorbeten utan alkohol kan man tillsätta tropisk juice.

Ananassorbet med rom, mynta färska jordgubbar
Ananassorbet med rom, mynta färska jordgubbar
Ananassorbet med rom, mynta färska jordgubbar
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 250 gjordgubbar
  • 2 mskljust muscovadosocker
  • 350 gananas- fryst
  • 6 bladmynta
  • 2rom- eller tropisk juice
  • 1 msklime- pressad

Garnering

  • myntakvistar

Gör så här

  1. Snoppa och skär jordgubbarna i små tärningar. Blanda jordgubbar och socker. Låt dem stå framme och safta till sig.

  2. Lägg ananas och mynta i en mixerkanna. Häll på rom och limesaft. Mixa till en slät puré.

  3. Skrapa ner sorbeten in en skål och ställ i frysen. Ta sorbeten ur frysen och låt tina i 5–10 min.  Servera sorbeten med jordgubbar och garnera med mynta.

Vad tyckte du om receptet?