Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ananassalsa

Den här salsan är en frisk fläkt och passar fint till det mesta från grillen!

Ananassalsa
Ananassalsa
Ananassalsa
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 0,5ananas
  • 0,5rödlök- liten
  • 0,5röd chili- t ex spansk peppar
  • 0,5grön chili- t ex spansk peppar
  • 0,5lime
  • 1 mskmynta- finhackad
  • 0,5 mskhonung
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala ananasen och skär bort den grova stocken i mitten. Skär fruktköttet i små kuber. Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka chilin.

  2. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda alltsammans. Krydda med mynta, honung, salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?