Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Saftiga och goda ananasrutor med en syrlig färskostsfrosting som toppas med kokosflakes för en härlig tropisk smak!
Sätt ugnen på 175°. Klä en långpanna, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.
Rör ihop socker, mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och salt. Tillsätt ägg och krossad ananas och blanda till en smet.
Häll smeten i långpannan och bred ut den jämnt. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min.
Frosting: Vispa smöret fluffigt. Tillsätt 1 dl florsocker och vispa tills det är krämigt. Blanda i färskosten och vispa slätt. Tillsätt 2 1/2 dl florsocker och vaniljsocker och vispa till en slät och krämig frosting.
Bred lite av frostingen jämnt över den varma kakan. Låt kakan kallna och bred sedan på resten av frostingen. Garnera kakan med rostade kokosflakes. Skär kakan i rutor.
Läs också: