Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ananasrutor med frosting och kokosflakes

Saftiga och goda ananasrutor med en syrlig färskostsfrosting som toppas med kokosflakes för en härlig tropisk smak!

Lisa Eisenman Frisk
Monica Eisenman
Ananasrutor med frosting och kokosflakes
Ananasrutor med frosting och kokosflakes
Ananasrutor med frosting och kokosflakes
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 5 dlströsocker
  • 5 dlvetemjöl- (300 g)
  • 1 tskbikarbonat
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,25 tsksalt
  • 2ägg
  • 1 burkananas- krossad (425 g)

Frosting

  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 1 dlflorsocker- + 2,5 dl
  • 300 gnaturell färskost
  • 1 tskvaniljsocker

Garnering

  • kokosflakes- rostade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Klä en ­långpanna, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.

  2. Rör ihop socker, mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och salt. Tillsätt ägg och krossad ananas och blanda till en smet.

  3. Häll smeten i långpannan och bred ut den jämnt. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min.

  4. Frosting: Vispa smöret fluffigt. Tillsätt 1 dl florsocker och vispa tills det är krämigt. Blanda i färsk­osten och vispa slätt. Tillsätt 2 1/2 dl florsocker och vaniljsocker och vispa till en slät och krämig frosting.

  5. Bred lite av frostingen jämnt över den varma kakan. Låt kakan kallna och bred sedan på resten av frostingen. Garnera kakan med rostade kokosflakes. Skär kakan i rutor.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: