Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ananaspaj är en frisk och syrligt god paj.
Smält smöret. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt. Tillsätt smöret och nyp ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen ca 15 min. Sätt ugnen på 200°.
Fyllning: Låt ananasen rinna av i en sil. Blanda ihop crème fraiche, florsocker, vaniljsocker och ägg. Rör ner ananasen. Bred ut fyllningen på pajbottnen.
Grädda pajen längst ner i ugnen 30–35 min. Låt svalna i formen.
Servera gärna ananaspajen med en klick vispad grädde.
Recept Linda Andersson, Hembakat