Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ananaspaj – recept

Ananaspaj är en frisk och syrligt god paj.

Ananaspaj – recept
Ananaspaj – recept
Ananaspaj – recept
Foto: Shutterstock

Ingredienser

  • 125 gsmör
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 1 dlströsocker
  • 1 tskbakpulver
  • 1 krmsalt

Fyllning

  • 400 gananas- krossad
  • 2 dlcrème fraiche
  • 2 tskvaniljsocker
  • 1ägg
  • 1 dlflorsocker

Tillbehör

  • vispgrädde- ev

Gör så här

  1. Smält smöret. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt. Tillsätt smöret och nyp ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen ca 15 min. Sätt ugnen på 200°.

  2. Fyllning: Låt ananasen rinna av i en sil. Blanda ihop crème fraiche, florsocker, vaniljsocker och ägg. Rör ner ananasen. Bred ut fyllningen på pajbottnen.

  3. Grädda pajen längst ner i ugnen 30–35 min. Låt svalna i formen.

  4. Servera gärna ananaspajen med en klick vispad grädde.

  5. Recept Linda Andersson, Hembakat

Vad tyckte du om receptet?