TIPS: Vänd runt frukt och bär i mjöl innan de läggs i en kaksmet, så sjunker inte frukten ner till formens botten under gräddningen.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
När man bakar med ananas behöver man inte så mycket socker eftersom ananasen har mycket sötma.
Skär ananasen i små bitar.
Smöra och bröa en sockerkaksform.
Smält smöret. Låt det svalna en aning.
Vispa ägg och socker luftigt.
Bland ner det smälta smöret.
Rör ner mjöl och bakpulver. Häll smeten i formen.
Rulla ananasbitarna i lite mjöl och fördela dem i formen.(Man mjölar in frukt och bär innan de läggs i smeten för att de inte ska sjunka ner till formens botten.)
Grädda i ugn, 175 grader, cirka 45 minuter.
TIPS: Vänd runt frukt och bär i mjöl innan de läggs i en kaksmet, så sjunker inte frukten ner till formens botten under gräddningen.
Recept från Mitt kök