Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ananas­glaserade kyckling­spett


Fantastiskt goda kycklingspett med hetta från chili och sötma från ananas.

Ananas­glaserade kyckling­spett

Ananas­glaserade kyckling­spett

Ananas­glaserade kyckling­spett

THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 900 gkycklinglårfilé
  • salt
  • 4ananas
  • 1lime- pressad
  • 1jalapeño- grön chili, urkärnad och hackad
  • 0,5 dlråsocker
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar

Servera med:

  • ananas- grillade skivor av färsk

Gör så här

  1. Dela kycklinglårfiléerna på mitten i två delar. Torka av köttet, salta och trä upp på dubbla grillspett.

  2. Mixa ananas, limesaft, jalapeño, råströsocker, salt och peppar till en slät glaze. Pensla köttet med glazen och grilla köttet runtom, totalt cirka 6 minuter.

  3. Servera med skivad grillad ananas.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök