Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ananasfromage med valnötskrisp och hallon

Ananasfromage med valnötskrisp och hallon
Ananasfromage med valnötskrisp och hallon
Ananasfromage med valnötskrisp och hallon
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 5 bladgelatin
  • 3ägg
  • 2äggulor
  • 1 dlströsocker
  • 1 burkananas- krossad i egen juice, 425 g
  • lime- pressad saft
  • 12 msksyltad ingefära- hackad
  • 2 dlgrädde

Garnering

  • hallon
  • ananas- färsk

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Blanda ägg och äggulor med fint strösocker och vispa kraftigt till ett tjockt och pösigt skum. Häll av lite av ananasjuice från burken. Tillsätt ananaskross och citronsaft och rör om.

  2. Krama ur gelatinbladen och smält dem, cirka 10 sekunder i en kopp i mikron eller i en kastrull på spisen. Blanda det med 2 dl av äggsmeten och vänd sedan ner blandningen i resten av äggsmeten.

  3. Vispa grädden till ett medelhårt skum och blanda ner i smeten. Fördela smeten i höga portionsglas och ställ in i kylen i minst 4 timmar. Garnera med krossade valnötsflarn, en skiva färsk ananas och hallon. Servera extra flarn vid sidan om.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök