Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mumsig dessert med syrlig ananas och valnötskrisp.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Blanda ägg och äggulor med fint strösocker och vispa kraftigt till ett tjockt och pösigt skum. Häll av lite av ananasjuice från burken. Tillsätt ananaskross och citronsaft och rör om.
Krama ur gelatinbladen och smält dem, cirka 10 sekunder i en kopp i mikron eller i en kastrull på spisen. Blanda det med 2 dl av äggsmeten och vänd sedan ner blandningen i resten av äggsmeten.
Vispa grädden till ett medelhårt skum och blanda ner i smeten. Fördela smeten i höga portionsglas och ställ in i kylen i minst 4 timmar. Garnera med krossade valnötsflarn, en skiva färsk ananas och hallon. Servera extra flarn vid sidan om.
Valnötsflarnen: Sätt ugnen på 200 grader. Hacka nötterna och blanda med socker, glukos och smör i en kastrull. Rör om och tillsätt mjöl och mjölk när smöret smält. Låt sjuda 2 minuter under omrörning.
Klicka ut teskedsstora klickar av smeten på bakplåtspapper. Lägg inte klickarna för tätt. 12 stycken på en plåt är lagom.
Grädda mitt i ugnen, cirka 5 minuter. Låt flarnen svalna på plåten.
Recept från Mitt kök