Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ananascoupe med glass och honungsflarn

Ananascoupe med glass och honungsflarn är en både fruktig och knaprig dessert.

Ananascoupe med glass och honungsflarnAnanascoupe med glass och honungsflarnAnanascoupe med glass och honungsflarn
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 0,5ananas
  • 1vaniljstång
  • 2 msksmör
  • 0,5 dlströsocker
  • 0,5citron- rivet skal

Honungsflarn, ca 15 stycken

  • 50 gsmör
  • 2 mskhonung
  • 1 dlströsocker
  • 0,75 dlvetemjöl

Tillbehör

  • 0,5 lvaniljglass

Garnering

  • kokosflagor

Gör så här

  1. Honungsflarn: Sätt ugnen på 200°. Smält smör och honung i en kastrull. Tillsätt socker och mjöl och rör ihop till en jämn smet. Låt svalna något.

  2. Rulla små kulor av degen och lägg dem glest på en plåt med bakplåtspapper. Grädda ca 4 kakor i taget mitt i ugnen ca 6 min. Ta ut och forma dem genast till rullar. Låt kallna på galler.

  3. Skala och skär bort den grova stocken i mitten på ananasen. Skär fruktköttet i cm-stora tärningar. Klyv vaniljstången och skrapa ut fröna.

  4. Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt ananas, socker, vaniljfrön och citronskal och låt sjuda ca 1 minut. Låt svalna.

  5. Servera ananasen med vaniljglass och ­honungsflarn. Garnera med kokos.

Vad tyckte du om receptet?

Fler lyxiga desserter: