Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ananas- och limechampagne

Ananas- och limechampagne - en skummande champagnedrink som blir en festlig inledning på nyårsafton. Garnityret på drinken ska ha en funktion och höra ihop med drinken. Det ska inte vara i vägen eller hamna i ansiktet när man dricker.

Ananas- och limechampagneAnanas- och limechampagneAnanas- och limechampagne

Ingredienser

  • 1sockerbit
  • 1 clCointreau
  • 2 bitarananas- avlånga
  • champagne- eller mouserande

Gör så här

  1. Dränk sockerbiten i Cointreau. Lägg den på en servett som absorberar allt överflöd.

  2. Skär en lång slinga av limeskal med ett zestjärn. Vira runt ett tjockt sugrör så att du får en spiral. Skär 2 ananasstavar, 1 cm tjocka.

  3. Lägg 3–4 isbitar i ett champagneglas, lägg ner ananasstavar, limespiral och sockerbiten överst. Häll på champagne.

    Foto: Matilda Lindeblad

    champagnedrinkar

Vad tyckte du om receptet?