Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ananas- och limechampagne - en skummande champagnedrink som blir en festlig inledning på nyårsafton. Garnityret på drinken ska ha en funktion och höra ihop med drinken. Det ska inte vara i vägen eller hamna i ansiktet när man dricker.
Dränk sockerbiten i Cointreau. Lägg den på en servett som absorberar allt överflöd.
Skär en lång slinga av limeskal med ett zestjärn. Vira runt ett tjockt sugrör så att du får en spiral. Skär 2 ananasstavar, 1 cm tjocka.
Lägg 3–4 isbitar i ett champagneglas, lägg ner ananasstavar, limespiral och sockerbiten överst. Häll på champagne.
Foto: Matilda Lindeblad
champagnedrinkar