Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ananas och avokadosallad

Denna fräscha sallad med ananas, avokado, lime och basilika passar fint till räkor och havskräftor. Hittar du inga ekologiska tigerräkor är bästa tipset att byta ut dem mot havskräftsstjärtar.

Ananas och avokadosalladAnanas och avokadosalladAnanas och avokadosallad
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 16 sttigerräkor- ekologiska, råa
  • 1 stananas- liten
  • 2 stavokado
  • 1 stlime
  • 0,5 krukabasilika- färsk
  • 1 dlolivolja
  • 1 nyparåsocker
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Värm olivolja i en stekpanna. Lägg i tigerräkorna och låt dem bli rosa på hög
    värme. Låt dem svalna på hushållspapper.

  2. Dela ananasen och skär den i kuber. Lägg en femtedel i en skål och krossa den med gaffel.

  3. Häll olivoljan över ananaskrosset och pressa i limesaften.Strö över råsockret.
    Hacka basilikan och rör ned den. Blanda väl. Salta och peppra en aning.

  4. Dela avokadorna först i två delar, sedan i skivor. Lägg upp dem på tallrikar.

  5. Lägg ananaskuberna över och räkorna vid sidan. Ringla över såsen. Salta
    och peppra efter smak.

Vad tyckte du om receptet?

Denna fräscha sallad med ananas, avokado, lime och basilika passar fint till räkor och havskräftor. Hittar du inga ekologiska tigerräkor är bästa tipset att byta ut dem mot havskräftsstjärtar.

Recept från Mitt kök