Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ananas med kokossås

Stek ananasspetten i grillpanna strax före servering. En snabbkokt kokossås är god till.

Ananas med kokossåsAnanas med kokossåsAnanas med kokossås

Ingredienser

  • 1ananas- färsk
  • 1 dlströsocker
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 0,5 dlkokosrom (malibu)
  • 1 mskrapsolja
  • 0,5 dlkokos- riven

Gör så här

  1. Ansa och skär bort det yttre fnasiga skalet på ananasen. Dela den på längden i fjärdedelar. Skär bort mittstocken på varje del. Stick ett spett genom varje del på längden.

  2. Koka ihop socker, grädde och rom tills 1 1/2 dl återstår. Häll upp i en skål. Låt svalna.

  3. Hetta upp en grillpanna med lite rapsolja. Grilla ananasspetten ca 2 min på varje sida. Servera dem varma med kokossås och riven kokos.

Vad tyckte du om receptet?