Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sådana här små pajer blir läckert knapriga tack vare att de gräddas länge och i lite lägre ugnstemperatur än vanligt.
Kör vetemjöl, socker, margarin eller smör, vatten och salt i en matberedare. Låt degen vila kallt i 30 minuter.
Blanda socker, crème fraiche, ananas, hallon och maizena i en bunke.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 8 delar. Kavla ut varje till en rundel, cirka 12 cm i diameter.
Lägg lite av fyllningen på varje rundel och vik upp kanterna. Lägg pajerna på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader i cirka 40 minuter.
Riv mandelmassan grovt på rivjärnet. Strö på mandelmassan när det återstår 5 minuter och grädda dem den åter-stående tiden.
Sikta över florsocker och garnera med myntablad eller citronmeliss. Servera pajerna med vispad grädde, vaniljsås eller glass.
Recept från Mitt kök