Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ananas- & hallon-pajer med mandel-massatäcke

Sådana här små pajer blir läckert knapriga tack vare att de gräddas länge och i lite lägre ugnstemperatur än vanligt.

Ananas- & hallon-pajer med mandel-massatäcke
Ananas- & hallon-pajer med mandel-massatäcke
Ananas- & hallon-pajer med mandel-massatäcke
Annika Broman

Ingredienser

  • 4 dlvetemjöl
  • 4 mskströsocker
  • 150 gmargarin- eller smör
  • 4 mskvatten- kallt
  • 1 krmsalt

Fyllning

  • 1 dlströsocker
  • 1 dlcrème fraiche
  • 200 gananas- väl avrunnen krossad
  • 1,5 dlhallon
  • 0,5 mskMaizenamjöl
  • 100 gmandelmassa

Garnering

  • florsocker
  • myntablad- eller citronmeliss

Servering

  • grädde- vispad,vaniljsås eller glass

Gör så här

  1. Kör vetemjöl, socker, margarin eller smör, vatten och salt i en matberedare. Låt degen vila kallt i 30 minuter.

  2. Blanda socker, crème fraiche, ananas, hallon och maizena i en bunke.

  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 8 delar. Kavla ut varje till en rundel, cirka 12 cm i diameter.

  4. Lägg lite av fyllningen på varje rundel och vik upp kanterna. Lägg pajerna på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader i cirka 40 minuter.

  5. Riv mandelmassan grovt på rivjärnet. Strö på mandelmassan när det återstår 5 minuter och grädda dem den åter-stående tiden.

  6. Sikta över florsocker och garnera med myntablad eller citronmeliss. Servera pajerna med vispad grädde, vaniljsås eller glass.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök