Servera de fluffiga pannkakorna med vispad crème fraiche, jordgubbar och lönnsirap.
(Betyg: 3,8 · 784 röster)
Amerikanska pannkakor
10stycken
Tänk på:
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
50 gsmör
3ägg
2,5 dlmjölk
5 dlvetemjöl- (300 g)
2,5 tskbakpulver
1 tsksalt
1 mskströsocker
Tillbehör
2 dlcrème fraiche
bär- färska t ex jordgubbar
lönnsirap
Gör så här
Smält smöret och låt det svalna. Blanda med ägg och mjölk.
Blanda alla torra ingredienser. Häll ner dem i äggsmeten och vispa till en slät smet, låt vila ca 10 min.
Stek pannkakorna i smör, gärna ett par åt gången på medelstark värme. När du börjar se bubblor på ovansidan är det dags att vända. Det går även bra att steka dem i plättlagg, då håller de formen bättre.
Håll pannkakorna varma i ugn tills alla är färdigstekta.
Vispa crème fraichen med elvisp tills den blir fluffig. Servera pannkakorna med vispad crème fraiche, jordgubbar och lönnsirap.
amerikanska-pannkakor
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,8 · 784 röster)
Amerikanska pannkakor utan mjölk och ägg
Om du är vegan så kan och ändå vill göra amerikanska plättar eller pannkakor kan du byta ut mjölken mot växtbaserad mjölk och använda maizena i stället för ägg.
Hur får man pannkakorna fluffiga?
För extra tjocka pannkakor kan du testa att byta ut mjölken mot filmjölk eller yoghurt.
Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!