Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Amerikanska pannkakor med limekräm

Fluffiga pannkakor och en ljuvligt frisk kräm brukar vara brunchens höjdpunkt för både vuxna och barn. En fräsch fruktsallad och pistaschnötter passar bra att servera till.

Amerikanska pannkakor med limekräm
Amerikanska pannkakor med limekräm
Amerikanska pannkakor med limekräm
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 3,75 dlvetemjöl
  • 1,5 tskströsocker
  • 0,75 tsksalt
  • 1,5 tskbakpulver
  • 0,75 tskbikarbonat
  • 3,75 dlnaturell yoghurt
  • 2 småägg
  • 3 msksmör- smält

Limekräm

  • 500 gkesella
  • 2lime- rivet skal
  • 0,75 dllönnsirap

Till servering

  • blåbär- mango, kiwi
  • pistaschnötter- grovhackade

Gör så här

  1. Pannkakorna: Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt yoghurt, uppvispade ägg och smör. Blanda till en jämn smet.

  2. Låt vila i kylen 30 minuter.

  3. Stek plättarna i smör, 1-2 minuter per sida. Plättarna går att varmhålla på en bakpappersklädd plåt i ugnen på 100 grader.

  4. Servera pannkakorna tillsammans med limekrämen, frukt, bär och nötter.

  5. Limekrämen: Blanda kesella, limeskal och lönnsirap.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök