Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Amerikanska pannkakor med limekräm och kokos

Fluffiga pannkakor med lime, granatäppelkärnor och kokos är en dessert som brukar falla både vuxna och barn i smaken.

Amerikanska pannkakor med limekräm och kokos
Amerikanska pannkakor med limekräm och kokos
Amerikanska pannkakor med limekräm och kokos
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 3,75 dlvetemjöl
  • 1,5 tskströsocker
  • 0,75 tsksalt
  • 1,5 tskbakpulver
  • 0,75 tskbikarbonat
  • 3,75 dlyoghurt- naturell
  • 2 småägg
  • 3 msksmör- smält

Limekräm

  • 250 gkesella
  • 1lime- rivet skal
  • 2 msklönnsirap

Till servering

  • granatäppelkärnor
  • pistaschnötter
  • kokoschips- rostade

Gör så här

  1. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt yoghurt, uppvispade ägg och smör. Blanda till en jämn smet.

  2. Låt vila i kylen i 30 minuter.

  3. Stek pannkakorna i smör i en plättlagg, 1–2 minuter per sida. Pannkakorna går att varmhålla på en bakplåtspappersklädd plåt i ugnen på 100 grader.

  4. Blanda ihop ingredienserna till limekrämen.

  5. Servera med limekräm, granatäppelkärnor, pistaschnötter och kokoschips.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök