Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Amerikanska pannkakor med karamelliserad ananas, lime och rostad macadamia

Vem älskar inte pannkakor? Dessa passar perfekt vilken tid som helst på dagen och syran i karamellen ger pannkakorna en fräsch touch.

Amerikanska pannkakor med karamelliserad ananas, lime och rostad macadamiaAmerikanska pannkakor med karamelliserad ananas, lime och rostad macadamiaAmerikanska pannkakor med karamelliserad ananas, lime och rostad macadamia
Gör brunchen till något alldeles extra med dessa amerikanska pannkakor med rostad macadamia. Foto: Charlie Bennett

Ingredienser

  • 4,5 dlvetemjöl- (270 g)
  • 3 mskströsocker
  • 1,5 tskbikarbonat
  • 1 tskbakpulver
  • 1 tsksalt
  • 3,5 dlmjölk
  • 1,5 dlyoghurt
  • 1ägg
  • 2 mskrapsolja
  • 2 msksmör

Karamelliserad ananas

  • 1ananas
  • 1lime
  • 0,5 dlströsocker
  • 40 gsmör
  • 0,5 dlvispgrädde

Tillbehör

  • 1 dlmacadamianötter- rostade och saltade

Gör så här

  1. Blanda mjöl, socker, bikarbonat, bakpulver och salt. Tillsätt mjölk, yoghurt och ägg och rör till en jämn smet. 

  2. Karamelliserad ananas: Skala ananasen och skär bort den grova stocken i mitten. Skär fruktköttet i mindre bitar. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv av 1 tsk skal och pressa ut 2 msk saft.

  3. Karamellisera sockret i en torr stekpanna tills det är gyllenbrunt. Tillsätt smöret och låt det koka ihop. Lägg ananasen i stekpannan och tillsätt limeskal, limesaft och grädde. Låt koka ihop tills ananasen har mjuknat och det bildats en gyllenbrun karamell i ca 5 min.

  4. Grädda pannkakor av smeten, ca 2/3 dl per pannkaka,  i en panna med olja och smör på medeltemperatur i ca 1 min på varje sida tills de är gyllenbruna.

  5. Servera pannkakorna med karamelliserad ananas och macadamianötter.

Vad tyckte du om receptet?