Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vem älskar inte pannkakor? Dessa passar perfekt vilken tid som helst på dagen och syran i karamellen ger pannkakorna en fräsch touch.
Blanda mjöl, socker, bikarbonat, bakpulver och salt. Tillsätt mjölk, yoghurt och ägg och rör till en jämn smet.
Karamelliserad ananas: Skala ananasen och skär bort den grova stocken i mitten. Skär fruktköttet i mindre bitar. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv av 1 tsk skal och pressa ut 2 msk saft.
Karamellisera sockret i en torr stekpanna tills det är gyllenbrunt. Tillsätt smöret och låt det koka ihop. Lägg ananasen i stekpannan och tillsätt limeskal, limesaft och grädde. Låt koka ihop tills ananasen har mjuknat och det bildats en gyllenbrun karamell i ca 5 min.
Grädda pannkakor av smeten, ca 2/3 dl per pannkaka, i en panna med olja och smör på medeltemperatur i ca 1 min på varje sida tills de är gyllenbruna.
Servera pannkakorna med karamelliserad ananas och macadamianötter.