Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Amerikanska pannkakor med fullkorn

Recept på nyttigare amerikanska pannkakor med fullkorn.

Amerikanska pannkakor med fullkorn
Amerikanska pannkakor med fullkorn
Amerikanska pannkakor med fullkorn
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1,5 dlvetemjöl
  • 1,5 dlfullkornsvetemjöl
  • 1 mskvetekli
  • 1 mskråsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 1 tskbakpulver
  • 0,5 tskbikarbonat
  • 3 dlvaniljyoghurt
  • 1ägg
  • 1apelsin- liten, rivet skal
  • 3 msksmör

tillbehör

  • 1 pktyoghurt- turkisk eller grekisk
  • 1honung- flytande
  • 1kanel
  • 6 klyftorapelsin

Gör så här

  1. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt yoghurt, ägg och apelsinskal. Rör till en jämn smet.

  2. Smält 1/3 av smöret i stekpanna eller plättlagg. Häll smöret i smeten. Grädda små tjocka pannkakor i resterande smör, 2–3 min på varje sida tills de fått fin färg.

  3. Servera pannkakorna ljumma eller rumstempererade med en klick yoghurt, honung, kanel och apelsinklyftor.

  4. Lätt att variera! Byt ut apelsinskal mot citronskal vaniljsocker. Pannkakorna kan även serveras med lönnsirap, lemon curd, sylt och grädde eller glass.

Vad tyckte du om receptet?