Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Amerikanska pannkakor med chiasylt & vaniljgrädde

Supergoda, lättgjorda pannkakor. Måste provas! Sylten bör förberedas minst 5-6 timmar före servering.

Amerikanska pannkakor med chiasylt & vaniljgräddeAmerikanska pannkakor med chiasylt & vaniljgräddeAmerikanska pannkakor med chiasylt & vaniljgrädde
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 3ägg
  • 200 gfärskost- naturell av Philadelphiatyp
  • 1,5 mskstandardmjölk
  • 1,5 mskvispgrädde
  • 1,5 dlmandelmjöl
  • 1 mskfiberhusk
  • 1 tskbakpulver
  • 0,5 tskvaniljpulver
  • 1 tskhonung- flytande (hoppa över om du vill undvika söta smaker)
  • smör- till stekning

Chiasylt

  • 2 dlbär
  • 0,5 dlvatten
  • 1,5 mskchiafrön
  • evDansukker Steviasocker- 1 1⁄2 msk

Vaniljgrädde

  • 2 dlvispgrädde
  • evDansukker Steviasocker- 1 msk
  • 2 krmvaniljpulver

Tillbehör

  • 4 dlblåbär

Gör så här

  1. Chiasylt: Mosa bären och blanda med vatten, chiafrön och stevia.

  2. Rör om ordentligt. Låt stå minst 5–6 timmar före servering.

  3. Vispa ihop ägg och färskost. Vispa i mjölk och grädde.

  4. Blanda alla torra ingredienser. Vispa ner i ägg- och mjölk- smeten tillsammans med honungen.

  5. Sätt plast över bunken och låt smeten vila 10 minuter.

  6. Stek därefter pannkakorna i smör tills de är gyllenbruna på båda sidor. Pannkakorna bör vara cirka 15 × 15 cm i diameter.

  7. Vispa upp grädden med stevia och vaniljpulver.

  8. Servering: Servera pannkakorna med chiasylt, vaniljgrädde och blåbär.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök