Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
I en amerikansk pannkaka används ofta buttermilk som på svenska översätts med kärnmjölk. Vi ersätter med mjölk som blandats med vinäger. Detta ger superfluffiga och mjuka pannkakor med mycket god smak.
Blåbärskompott: Lägg blåbär och sirap i en kastrull. Låt koka ca 5 min. Rör i majsstärkelsen utrörd i lite vatten och låt koka ca 2 min. Ta kastrullen från plattan och låt kompotten kallna.
Rör ihop mjölk och vinäger och låt stå ca 2 min. Smält 30 g smör.
Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt ägg, mjölk och det smälta smöret och vispa tills smeten precis går ihop.
Grädda pannkakor medelvarm stekpanna i 25 g smör. Strö gärna över några färska blåbär i smeten när den steks.
Servera pannkakorna med blåbärskompott, färska blåbär och sirap.