Kökstipset: Bullarna går bra att frysa.
Här är receptet på grunddeg:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kanelbullar med jordgubbsfyllning färskostglasyr. Stora härliga bullar fyllda med färska jordgubbar. Den goda färskostkrämen bidrar till extra saftiga bullar som med fördel kan ätas med gaffel. Lägg dem inte alltför tajt i formen eftersom de jäser i storlek.
Gör grunddegen enligt receptet.
Fyllning: Vispa smör, socker och kanel till en smidig kräm. Snoppa jordgubbarna. Grovhacka och blanda dem med mjöl.
Kavla ut degen till en avlång rektangel på lätt mjölad arbetsbänk, ca 40 x 50 cm. Bred på smörfyllningen och strö över jordgubbarna.
Rulla ihop degen som en rulltårta. Nyp ihop kanten med fingertopparna. Skär rullen i ca 5 cm breda bitar.
Lägg rullarna med 2 cm mellanrum i en smord ugnssäker form med höga kanter. Låt jäsa övertäckt i ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 20 min. Ta ut och låt kallna.
Glasyr: Vispa ihop alla ingredienserna och bred glasyren över bullarna. Strö eventuellt över pistaschnötter.
Kökstipset: Bullarna går bra att frysa.
Här är receptet på grunddeg: