Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Amerikanska chokladpannkakor med banan och kolasås

Recept på amerikanska pannkakor med banan, kolasås och choklad. Med inspiration från desserten banoffee pie lagas de här smarriga chokladpannkakorna med tillbehör. Toppa med hemgjord kolasås.

Amerikanska chokladpannkakor med banan och kolasåsAmerikanska chokladpannkakor med banan och kolasåsAmerikanska chokladpannkakor med banan och kolasås
Chokladpannkakor med banan, nötter och kolasås. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 dlmjölk (3%)
  • 1,5 mskvitvinsvinäger
  • 30 gsmör- + 25 g
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 2 mskströsocker
  • 1 mskkakao
  • 2 tskbakpulver
  • 0,5 tsksalt
  • 1ägg

Kolasås

  • 100 gsmör
  • 2 dlljust muscovadosocker
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 0,5 tskflingsalt

Tillbehör

  • 23bananer
  • 3 dlvispgrädde
  • 1 dlpecannötter
  • 50 gmörk choklad

Gör så här

  1. Kolasås: Smält smör och socker i en kastrull på medelvärme. Tillsätt grädde och flingsalt och låt såsen koka i ca 2 min.

  2. Rör ihop mjölk och vinäger. Låt stå i ca 2 min. Smält 30 g smör.

  3. Blanda ihop de torra ingredienserna. Vispa i mjölkvätskan, ägg och det smälta smöret. Grädda små pannkakor i omgångar i en medelvarm stekpanna i 25 g smör.

  4. Skala och skiva bananerna. Vispa grädden fluffig. Grovhacka nötterna. Hyvla chokladen. 

  5. Servera pannkakorna med tillbehören och varm eller ljummen kolasås.

Vad tyckte du om receptet?