Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på amerikanska pannkakor med banan, kolasås och choklad. Med inspiration från desserten banoffee pie lagas de här smarriga chokladpannkakorna med tillbehör. Toppa med hemgjord kolasås.
Kolasås: Smält smör och socker i en kastrull på medelvärme. Tillsätt grädde och flingsalt och låt såsen koka i ca 2 min.
Rör ihop mjölk och vinäger. Låt stå i ca 2 min. Smält 30 g smör.
Blanda ihop de torra ingredienserna. Vispa i mjölkvätskan, ägg och det smälta smöret. Grädda små pannkakor i omgångar i en medelvarm stekpanna i 25 g smör.
Skala och skiva bananerna. Vispa grädden fluffig. Grovhacka nötterna. Hyvla chokladen.
Servera pannkakorna med tillbehören och varm eller ljummen kolasås.