Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Amerikansk caesarsallad med kräftstjärtar

En läcker variant av den amerikanska klassikern. Serverad med en driva kräftstjärtar och rikligt med parmesan.

Amerikansk caesarsallad med kräftstjärtarAmerikansk caesarsallad med kräftstjärtarAmerikansk caesarsallad med kräftstjärtar
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 dlmajonnäs- lätt
  • 2sardeller- eller 4 ansjovisfiléer
  • 1vitlöksklyfta
  • 4 mskvatten
  • 2 dlparmesan- riven
  • 2 krukorromansallad
  • 1avokado
  • 2 burkarkräftstjärtar i lake- (à 330 g)

Tillbehör

  • 1fullkornsbaguette

Gör så här

  1. Blanda majonnäsen med finhackade sardeller, pressad vitlök, vatten och hälften av osten.

  2. Skär salladen i bitar. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skär fruktköttet i bitar. Låt kräftstjärtarna rinna av.

  3. Blanda salladsblad och dressing. Toppa med avokado och kräftstjärtar. Strö över resten av osten. Servera med rostad baguette. Ca 490 kcal per portion, 22 g fett, 32 g protein, 39 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?