Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

American coffeecake

Den här kakan görs i matberedare, och smöret mixas med socker, ägg och filmjölk till en fluffig massa.

American coffeecakeAmerican coffeecakeAmerican coffeecake

Ingredienser

  • 150 gsmör- rumsvarmt
  • 1 dlråsocker
  • 2 dlströsocker
  • 2ägg
  • 2 dlfilmjölk
  • 5 dlvetemjöl- (300 g)
  • 2 tskbakpulver
  • 1 tsksalt
  • 1 tskkanel- mald

Topping

  • 1,5 dlpekannötter- hackade
  • 1 dlråsocker
  • 1 tskkanel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Tärna smöret. Mixa smör, socker, ägg och filmjölk i matberedare.

  2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och kanel i en skål. Blanda mjölmixen i äggsmeten och mixa till en jämn smet. Häll smeten i en smord, bröad form, ca 20 x 30 cm.

  3. Blanda pekannötter, socker och kanel till toppingen. Strö blandningen över kakan.

  4. Grädda kakan mitt i ugnen 40-45 min. Ta ut och låt svalna. Skär kakan i rutor och servera.

Vad tyckte du om receptet?