Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på ambrosiakaka med rabarber och pistasch. Apelsin och rabarber är en frisk och god kombination. Kakan går bra att frysa utan glasyr och garnering.
Recept av: Ulla Karlström och Petra Pettersson
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Låt svalna. Vispa ägg och socker fluffigt i en skål. Tillsätt smöret.
Sikta ner mjölet blandat med vaniljsocker och bakpulver. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 dl saft. Rör ner det smeten. Ansa och skär rabarbern i tunna skivor. Vänd rabarbern i florsocker och majsstärkelse. Blanda ner den i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad 1 1/2 liters form. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 40–45 min. Låt den svalna i formen innan den stjälps upp på galler med bakplåtspapper. Låt kallna.
Glasyr: Blanda florsocker, rabarbersaft och ev hushållsfärg till en jämn glasyr. Ringla glasyren över kakan. Garnera med jordgubbar och pistaschnötter.