Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glasstårta (parfait) med mörk choklad och Amarula

Glasstårta, parfait, med smak av choklad och amarula. Marulafrukten används när man gör den sydafrikanska ­likören Amarula cream. Konsistens och smak påminner om Bailey’s, men den är något fruktigare. 

Glasstårta (parfait) med mörk choklad och Amarula
Glasstårta (parfait) med mörk choklad och Amarula
Glasstårta (parfait) med mörk choklad och Amarula
Recept på Amarulaparfait Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2äggvitor
  • 6äggulor
  • 2 dlströsocker
  • 200 gfärskost- rumsvarm
  • 3 dlvispgrädde
  • 1 dlAmarula cream

Chokladkräm

  • 50 gchoklad- mörk (70%)
  • 0,5 dlAmarula cream

Tillbehör

  • 3 dlbär- t ex hallon och blåbär
  • citronmeliss- eller mynta

Gör så här

  1.  Chokladkräm: Bryt chokladen i bitar och smält den i mikrovågsugn eller över vattenbad. Rör ner rumsvarm Amarula.

  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa äggulor och strösocker vitt och pösigt. Rör ner färsk­osten. Vispa grädden. Vänd ner grädde, Amarula och till sist ­äggvitor i ägg­smeten.

  3. Skölj en avlång form (ca 1 1/2 liter) med vatten och täck insidan med plastfolie. Häll upp parfaitsmeten i formen eller i åtta små portionsformar.  Ringla chokladkrämen över och dra ut mönster med en kniv. Täck formen med plastfolie och ställ i frysen ca 6 timmar.

  4. Ta fram parfaiten ca 10 min innan den ska serveras. Garnera med bär, citron­meliss eller ­mynta.

Vad tyckte du om receptet?