Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Amarettotryffel med mandel

Läckerbitar som smaksatts med mandellikören Amaretto smakar härligt till en kopp starkt kaffe.

Amarettotryffel med mandel
Amarettotryffel med mandel
Amarettotryffel med mandel
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 0,5 dlvispgrädde
  • 25 gsmör
  • 150 gmörk choklad
  • 0,5 dlkesella
  • 2 mskAmaretto (mandellikör)

Garnering

  • mandel- hackad, skalad

Gör så här

  1. Koka upp grädde och smör i en liten kastrull. Ta från värmen. Bryt chokladen i bitar, tillsätt den i kastrullen. Rör tills chokladen smält.

  2. Blanda i kesella och Amaretto.

  3. Låt chokladen stelna i kylen, 1-2 timmar.

  4. Forma smeten till bollar och rulla i mandel. Förvara i kylen fram till servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök