Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Amarettolimone citron- och mandelkakor

Lättbakade små halvtorra kakor som även passar bra till smultron med vaniljglass.

Amarettolimone  citron- och mandelkakorAmarettolimone  citron- och mandelkakorAmarettolimone  citron- och mandelkakor
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 dlströsocker
  • 0,5 dlflorsocker
  • 250 gmandelmassa
  • 1 stäggvita
  • 1 stcitron- finrivet skal
  • 2 dropparhushållsfärg- gul

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Finriv mandelmassan. Tillsätt socker och äggvita och vispa ihop med elvisp. Tillsätt citronskal och hushållsfärg.

  2. Ta upp och rulla smeten till små bollar. Rulla dem i florsocker och lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt kallna på galler. Förvara kakorna i burk eller frys in dem.

Vad tyckte du om receptet?