Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Amarettokakor

Försvinnande goda är dessa spröda mandelmarängkakor. Förvara i burk med tättslutande lock.

Amarettokakor
Amarettokakor
Amarettokakor

Ingredienser

  • 2,5 dlsötmandel- skållad
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)- maizena
  • 1,5 dlflorsocker
  • 2äggvitor
  • 1 krmsalt
  • 0,75 dlströsocker
  • 1 mskAmaretto (mandellikör)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Kör mandel, maizena och florsocker i en matberedare tills mandlarna är välhackade.

  2. Vispa äggvitor med salt tills de blir skummiga och ljusa. Tillsätt socker, lite i taget, under fortsatt vispning tills äggvitorna är fasta. Blanda i likören. Vänd försiktigt ner den hackade mandeln med stora luftiga tag.

  3. Klicka ut små kakor, med hjälp av en tesked, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen, ca 15 minuter, eller tills kakorna fått lite färg.

  4. Sänk värmen till 100° och öppna ugnsluckan för att släppa ut lite av värmen. Låt kakorna stå ytterligare 25-30 minuter, med ugnsluckan på glänt eller tills de är helt torra och krispiga i mitten.

  5. Låt kakorna svalna på plåten. Lyft därefter över dem på galler och låt kallna helt.

Vad tyckte du om receptet?