Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Försvinnande goda är dessa spröda mandelmarängkakor. Förvara i burk med tättslutande lock.
Sätt ugnen på 175°. Kör mandel, maizena och florsocker i en matberedare tills mandlarna är välhackade.
Vispa äggvitor med salt tills de blir skummiga och ljusa. Tillsätt socker, lite i taget, under fortsatt vispning tills äggvitorna är fasta. Blanda i likören. Vänd försiktigt ner den hackade mandeln med stora luftiga tag.
Klicka ut små kakor, med hjälp av en tesked, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen, ca 15 minuter, eller tills kakorna fått lite färg.
Sänk värmen till 100° och öppna ugnsluckan för att släppa ut lite av värmen. Låt kakorna stå ytterligare 25-30 minuter, med ugnsluckan på glänt eller tills de är helt torra och krispiga i mitten.
Låt kakorna svalna på plåten. Lyft därefter över dem på galler och låt kallna helt.