Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Alvas trattissoppa

40 min

Svampsoppan kryddas med rosépeppar, grönmögelost och en liten skvätt sherry.

Alvas trattissoppa
Alvas trattissoppa
Alvas trattissoppa

Ingredienser

  • 1 ltrattkantareller- färsk
  • 2 msksmör
  • 3 mskvetemjöl
  • 1 lvatten
  • 1 tärningsvampbuljong
  • 100 ggrönmögelost
  • 1 dlmatlagningsgrädde
  • 1 mskcitronsaft- pressad
  • 1 tsksalt
  • 1 krmrosépeppar- stött
  • 0,5 dlsöt sherry- t ex Bristol
  • cream
  • 1 mskpersilja- hackad

Gör så här

  1. Rensa och skär svampen i bitar. Låt svampen koka i en torr stekpanna tills det mesta av vätskan försvunnit. Tillsätt smöret och fräs ca 15 min på svag värme.

  2. Rör ner mjölet. Tillsätt halva mängden vatten och låt soppan koka upp.

  3. Kör soppan i en mixer så att den blir slät eller mixa direkt i grytan med mixerstav.

  4. Häll tillbaka soppan i grytan. Tillsätt resten av vattnet, buljongtärning, smulad ost och grädde. Låt soppan koka upp och sjud sedan i ca 10 min.

  5. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Häll i sherryn strax före servering. Garnera med persilja.

Vad tyckte du om receptet?