Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Allt på en plåt - recept med kyckling, mozzarella och tomater

Allt på en plåt med kyckling, ciabatta, kronärtskockshjärtan, mozzarella och tomater. Snabbt och enkelt att göra i ordning – och minimalt med disk. Precis vad man behöver efter många mil i skidspåret eller efter en lång utflykt i skogen. Använd gärna överblivet bröd.

Allt på en plåt - recept med kyckling, mozzarella och tomater
Allt på en plåt - recept med kyckling, mozzarella och tomater
Allt på en plåt - recept med kyckling, mozzarella och tomater
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 8kycklinglår- med ben (gärna skinn)
  • 1 mskolivolja- + 0,75 dl
  • 1 krmsalt
  • 200 gciabattabröd- eller annat lantbröd dagsgammalt
  • 0,5vitlök
  • 1 burkkronärtskockshjärtan- (390 g)
  • 250 gkörsbärstomater
  • 2 dlsvarta oliver
  • 1 tskflingsalt
  • 2 krmnymald svartpeppar
  • 1 krmchiliflakes
  • 2mozzarellaostar- (à 125 g)

Garnering

  • basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Pensla kycklingen runtom med 1 msk olja. Krydda med salt. 

  2. Bryt sönder brödet i mindre bitar. Dela vitlöken i klyftor men behåll skalet. Låt kronärtskockshjärtana rinna av och skär dem i klyftor om de är hela.

  3. Lägg kyckling, bröd, vitlöksklyftor, kronärtskockshjärtan, tomater och oliver i en ugnssäker form eller långpanna. Krydda med flingsalt, peppar och chiliflakes. Ringla över 3/4 dl olja. 

  4. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.

  5. Höj ugnsvärmen till 225°. Riv mozzarellaosten och strö den över kycklingen. Tillaga ca 5 min tills osten har smält.

  6. Strö basilika och servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: 7 andra goda recept med kyckling på en plåt