Recept av Ylva Porsklev
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Allt i ett-panna med chorizo och spenat är en fräsch variant på korv och ägg som även passar perfekt som brunchrätt.
Ansa haricots vertsen och koka dem i lättsaltat vatten ca 5 min. Häll av i durkslag.
Sätt på högsta värme och grill i ugnen. Strimla salladslöken.
Skär ett snitt i chorizon och dra av ytterhöljet. Skär innanmätet i små tärningar. Använd en stekpanna med ugnståligt handtag. Stek chorizon i olja tills den får fin färg.
Rör ner salladslöken och stek ytterligare 2–3 min. Vänd ner spenaten och stek tills vätskan kokat bort. Rör ner bönorna och gör fyra gropar i fräset. Knäck ner ett ägg i varje grop.
Ställ in stekpannan i ugnen och stek tills äggvitan stelnat. Strö över chiliflakes, garnera med persilja och servera.
Recept av Ylva Porsklev