Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Allt i ett-panna med chorizo och spenat

Allt i ett-panna med chorizo och spenat är en fräsch variant på korv och ägg som även passar perfekt som brunchrätt.

Allt i ett-panna med chorizo och spenat
Allt i ett-panna med chorizo och spenat
Allt i ett-panna med chorizo och spenat
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 250 gharicots verts
  • 2salladslökar
  • 200 gchorizo- färsk
  • 2 mskolivolja
  • 200 gspenat- färsk
  • 4ägg
  • 1 krmchiliflakes

Garnering

  • bladpersilja

Gör så här

  1. Ansa haricots vertsen och koka dem i lättsaltat vatten ca 5 min. Häll av i durkslag.

  2. Sätt på högsta värme och grill i ugnen. Strimla salladslöken.

  3. Skär ett snitt i chorizon och dra av ytterhöljet. Skär innanmätet i små tärningar. Använd en stekpanna med ugnståligt handtag. Stek chorizon i olja tills den får fin färg.

  4. Rör ner salladslöken och stek ytterligare 2–3 min. Vänd ner spenaten och stek tills vätskan kokat bort. Rör ner bönorna och gör fyra gropar i fräset. Knäck ner ett ägg i varje grop.

  5. Ställ in stekpannan i ugnen och stek tills äggvitan stelnat. Strö över chiliflakes, garnera med persilja och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Ylva Porsklev