Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kycklingklubbor, potatis och lök steks på samma gång i en långpanna eller ugnssäker form. Enkelt och praktiskt. Smaksättningen är citron och rosmarin men en klick get- eller fetaostkräm är gott till. Servera sallad till.
Sätt ugnen på 225°. Blanda marinaden i en skål. Vänd ner kycklingen så att alla bitar får marinad på sig.
Skala potatis och lök och klyfta dem och citronen. Lägg lök, potatis, citron och kyckling i en långpanna. Pensla potatis och lök med den marinad som finns kvar.
Stek mitt i ugnen 30-40 min tills potatis och kyckling får färg. Servera med getostkräm, sallad och rårivna morötter. GET- OCH FETAOSTKRÄM Med en bit getost eller fetaost i kylen kan mången middag räddas. Ostarna, framför allt fetaosten i sin förpackning, håller länge i kylen. Ostarna går också utmärkt att frysa. Till kräm: Mosa osten med en gaffel späd med det som finns hemma. Matlagningsyoghurt, vanlig yoghurt, gräddfil men även vanlig fil kan gå. Smaka ev av röran med ett par droppar olivolja och peppar. En annan god blandning är gräddfil med pressade vitlöksklyftor, salt och peppar - eller smaksatt med någon av de frysta örtkryddor som kan ligga på lut i frysen.