Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på allt i ett-kyckling med ris. Kanske inte den vackraste rätten, men supergod eftersom riset tillagas tillsammans med kycklingen i ugnen. En favorit hos barnen (grönkålen kan förstås uteslutas om du har barn som är känsliga för allt som är läskigt grönt i maten…)!
Sätt ugnen på 200°. Krydda kycklingen med 1/2 tsk salt och peppar. Stek kycklingen med skinnsidan nedåt i 1 msk olja tills den får lite färg. Lägg åt sidan.
Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlöken i 1/2 msk olja i en kastrull. Häll på vattnet och tillsätt buljongtärning och 1 tsk salt. Låt koka upp. Tillsätt citronsaft och -skal.
Riv av grönkålsbladen från de grova stjälkarna. Hacka bladen. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av.
Blanda grönkål, bönor och ris i en ugnssäker form. Lägg kycklingen ovanpå med skinnsidan uppåt. Häll buljongen över riset och täck formen med aluminiumfolie.
Ställ formen mitt i ugnen och tillaga i ca 40 min.
Höj ugnsvärmen till 225°. Ta bort folien och tillaga i ytterligare ca 15 min tills kycklingen är gyllen-brun, krispig och genomstekt med 82° innertemperatur.
Sås: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa ut 1 msk saft. Rör ihop med övriga ingredienser till såsen. Krydda med salt.
Garnera kycklingen med örter och servera med såsen.