Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

”Allt-i-ett-kyckling” med citron, palsternacka och salviasmör

”Allt-i-ett-kyckling” med citron, palsternacka och salviasmör lagas smidigt i ugnen. Med mör och saftig kycklinglårfilé fixar du kycklingrätten på mindre än en timme.

”Allt-i-ett-kyckling” med citron, palsternacka och salviasmör
”Allt-i-ett-kyckling” med citron, palsternacka och salviasmör
”Allt-i-ett-kyckling” med citron, palsternacka och salviasmör
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 600 gkycklinglårfilé
  • 2palsternackor- små
  • 4potatisar
  • 0,5rödlök
  • 1fänkålsstånd
  • 2 dlvitt vin- torrt
  • 2 dlvatten
  • 2 mskkycklingfond- konc
  • 2 mskcitron- pressad
  • 0,5king solo vitlök
  • 1 msksmör
  • 1 mskrosmarin- hackad
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Smör

  • 0,5rödlök
  • 0,5king solo vitlök
  • 6salviablad
  • 1 msksmör- + 50 g, rumsvarmt
  • 2 tskcitronskal- rivet
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • rosmarin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala ­palsternacka, potatis och lök och skär dem i mindre bitar. Ansa och skär fänkålen i bitar. Lägg rotfrukter och grönsaker i en ugnssäker form. Häll på vin, vatten, kycklingfond och citronsaft. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

  2. Skala och finhacka vitlöken. Bryn kycklingen i smör med vitlök och rosmarin. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklinglåren i formen och tillaga ytterligare ca 25 min, tills kycklingen är ­genomstekt och rotfrukter och grönsaker är mjuka.

  3. Smör: Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka salvian. Stek lök, vitlök och salvia i 1 msk smör tills löken börjar mjukna. Låt kallna.

  4. Vispa upp lökhacket med 50 g smör. Tillsätt citronskal och ­krydda med salt och peppar.

  5. Garnera kycklingen med rosmarin och servera med det vispade smöret.

Vad tyckte du om receptet?