Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
”Allt-i-ett-kyckling” med citron, palsternacka och salviasmör lagas smidigt i ugnen. Med mör och saftig kycklinglårfilé fixar du kycklingrätten på mindre än en timme.
Sätt ugnen på 225°. Skala palsternacka, potatis och lök och skär dem i mindre bitar. Ansa och skär fänkålen i bitar. Lägg rotfrukter och grönsaker i en ugnssäker form. Häll på vin, vatten, kycklingfond och citronsaft. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
Skala och finhacka vitlöken. Bryn kycklingen i smör med vitlök och rosmarin. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklinglåren i formen och tillaga ytterligare ca 25 min, tills kycklingen är genomstekt och rotfrukter och grönsaker är mjuka.
Smör: Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka salvian. Stek lök, vitlök och salvia i 1 msk smör tills löken börjar mjukna. Låt kallna.
Vispa upp lökhacket med 50 g smör. Tillsätt citronskal och krydda med salt och peppar.
Garnera kycklingen med rosmarin och servera med det vispade smöret.