Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Allt i ett-gryta med kyckling, bacon och potatis

Recept på en allt i ett-gryta med kyckling, bacon och potatis. En mustig kycklinggryta som smakar gott och värmer en kylig kväll.

Allt i ett-gryta med kyckling, bacon och potatis
Allt i ett-gryta med kyckling, bacon och potatis
Allt i ett-gryta med kyckling, bacon och potatis
Recept på allt i ett-gryta med kyckling, bacon och potatis. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1lök- gul
  • 2paprikor- röda
  • 3bacon- skivor
  • 8potatisar- kokta, medelstora (ca 600 g)
  • 1kyckling- grillad
  • 1,5 dlvatten
  • 1 mskolivolja
  • 3 msktomatpuré
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 påsebabyspenat- (80 g)

Gör så här

  1. Skala och grovhacka löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skär baconskivorna i bitar. Skala eller borsta potatisen och skär den i klyftor. Skär kycklingen i 8-10 bitar.

  2. Fräs lök, paprika och bacon i olja ca 5 min. Tillsätt potatis och tomatpuré och fräs under omrörning ca 2 min.  Tillsätt vattnet och koka ca 2 min.

  3. Blanda ner kycklingbitarna och koka ca 4 min. Krydda med salt och peppar. Blanda i spenaten och servera.

Vad tyckte du om receptet?