Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Allt-i-ett-gryta med kräftor

Spännande och matigt med kräftor, majskolvar, chorizo och potatis. Du kan använda vanlig gryta eller fiskkittel med gallerinsats. Sötpotatisen kan bytas mot vanlig potatis.

Media laddas

Ingredienser

  • 1 kgkräftor- frysta
  • 24sötpotatisar- cirka 700 g, vältvättade eller skalade
  • 23majskolvar
  • 100 gkorvar- rökta kryddiga, till exempel chorizo

Buljong

  • 1gul lök
  • 12vitlöksklyftor
  • 3 mskmajsolja
  • 1hönsbuljongtärning
  • 1,2 lvatten- kokande
  • 3 dlvitt vin- torrt, gärna matlagningsvin
  • 1 knippaoregano- färsk (4–5 kvistar)

Melonsallad i mangosås

  • 1mango- mogen
  • 1 dlsweet chilisås- på flaska
  • 12 tskäppelcidervinäger
  • 0,5 krukakoriander- hackad
  • 1 lmelon- tärnad, gärna olika sorter

Till garnering och servering

  • 23 krmhavssalt- eller flingsalt
  • 23 krmchiliflingor
  • oregano- färsk
  • citronklyftor
Wolfgang KleinschmidtWolfgang KleinschmidtWolfgang Kleinschmidt
Wolfgang Kleinschmidt

Gör så här

  1. Melonsallad: Skala mangon. Skär mangoköttet i bitar och mixa med chilisåsen. Smaka av med vinägern. Lägg melonbitarna i en skål. Häll över såsen. Toppa med koriander

  2. Buljong: Skala och hacka löken och vitlöken.

  3. Fräs lök och vitlök i olja i en stor gryta i cirka 3 minuter. Smula ner buljongtärningen och fräs 1 minut. Tillsätt vattnet, vinet och oregano, koka upp och sjud i cirka 5 minuter.

  4. Dela potatisen. Skär majskolvar i mindre bitar. Skär korven i skivor.

  5. Lägg i potatis, majs och korv i buljongen och koka under lock i cirka 15 minuter eller tills allt är genomkokt.

  6. Lägg i kräftorna och koka 3–5 minuter eller tills de är genomvarma. Ta upp kräftor, potatis, majs och korv. Garnera med salt, chiliflingor och oregano.

  7. Sila buljongen och servera den vid sidan av.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök