Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Spännande och matigt med kräftor, majskolvar, chorizo och potatis. Du kan använda vanlig gryta eller fiskkittel med gallerinsats. Sötpotatisen kan bytas mot vanlig potatis.
Media laddas
Melonsallad: Skala mangon. Skär mangoköttet i bitar och mixa med chilisåsen. Smaka av med vinägern. Lägg melonbitarna i en skål. Häll över såsen. Toppa med koriander
Buljong: Skala och hacka löken och vitlöken.
Fräs lök och vitlök i olja i en stor gryta i cirka 3 minuter. Smula ner buljongtärningen och fräs 1 minut. Tillsätt vattnet, vinet och oregano, koka upp och sjud i cirka 5 minuter.
Dela potatisen. Skär majskolvar i mindre bitar. Skär korven i skivor.
Lägg i potatis, majs och korv i buljongen och koka under lock i cirka 15 minuter eller tills allt är genomkokt.
Lägg i kräftorna och koka 3–5 minuter eller tills de är genomvarma. Ta upp kräftor, potatis, majs och korv. Garnera med salt, chiliflingor och oregano.
Sila buljongen och servera den vid sidan av.
Recept från Mitt kök