Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
recept på lättlagad fiskrätt som lagas på en plåt. Den här rätten är lagad med uerfiléer, men du kan använda abborre, torsk, sej eller kolja. Nykokt potatis eller grön sallad med bröd är gott att servera till.
Sätt ugnen på 175º. Skala vitlöken. Blanda vitlök, oliver och tomater i en långpanna. Ringla över oljan från oliverna. Smula över 1/2 tsk flingsalt. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 min.
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Skala citronen med en liten kniv så att inget av det vita finns kvar. Skär citronköttet i små bitar. Blanda citronskal, citronbitar, kapris och olja. Grovhacka timjanen.
Krydda fiskfiléerna med citronpeppar och 1 tsk flingsalt. Lägg fisken i långpannan. Toppa med citron-och kaprisblandningen och timjan.
Tillaga ytterligare i 15-20 min tills fisken är genomkokt.
Servera fisken med yoghurt.