Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Allt-i-ett-fisk med citron- och kaprisstopping

recept på lättlagad fiskrätt som lagas på en plåt. Den här rätten är lagad med uerfiléer, men du kan använda abborre, torsk, sej eller kolja. Nykokt potatis eller grön sallad med bröd är gott att servera till.

Allt-i-ett-fisk med citron- och kaprisstopping
Allt-i-ett-fisk med citron- och kaprisstopping
Allt-i-ett-fisk med citron- och kaprisstopping
Allt-i-ett-fiskrätt med grönsaker Foto: Lena Söderström

Ingredienser

  • 600700 guerfiléer
  • 45vitlöksklyftor
  • 812oliver i olja- gärna blandade sorter + 2 msk olja som oliverna ligger i
  • 200 gkörsbärstomater
  • 0,5 tskcitronpeppar
  • 0,5 tskflingsalt- + 1 tsk
  • 1citron
  • 3 mskkapris- små
  • 2 mskolivolja
  • 1 knippatimjan

Tillbehör

  • 2 dlgrekisk yoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175º.  Skala vitlöken. Blanda vitlök, oliver och tomater i en långpanna. Ringla över oljan från oliverna. Smula över 1/2 tsk flingsalt. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 min. 

  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Skala citronen med en liten kniv så att inget av det vita finns kvar. Skär citronköttet i små bitar. Blanda citronskal, citronbitar, kapris och olja. Grovhacka timjanen.

  3. Krydda fiskfiléerna med citronpeppar och 1 tsk flingsalt. Lägg fisken i långpannan. Toppa med citron-och kaprisblandningen och timjan.

  4. Tillaga ytterligare i 15-20 min tills fisken är genomkokt.

  5. Servera fisken med yoghurt.

Vad tyckte du om receptet?