Den här såsen passar till de flesta pastasallader och kan varieras på olika sätt. Byt t ex ut crème fraiche mot mera majonnäs och vice versa. Saltet kan uteslutas och såsen smaksättas med 4-5 finhackade sardellfiléer, persiljan kan bytas ut mot basilika.
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
1 dlcrème fraiche
1 dlmajonnäs
1 – 2vitlöksklyftor
2 mskpressad citron
1 tskdijonsenap
1 tskworcestersås
1 krmsalt
1 krmnymald svartpeppar
1 dlparmesanost- färskriven
1 mskpersilja- finhackad
Gör så här
Blanda crème fraiche och majonnäs. Skala och pressa i vitlöken. Rör i citronsaft, senap och worcestersås. Krydda med salt och peppar.
Vänd ner parmesanost och persilja i såsen.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 0 · 0 röster)
Tips! Allround-såsen kan varieras på olika sätt. Byt t ex ut crème fraiche mot mera majonnäs och vice versa. Saltet kan uteslutas och såsen smaksättas med 4–5 finhackade sardellfiléer, persiljan kan bytas ut mot basilika.