Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

All-roundsås till pastasallad

Den här såsen passar till de flesta pastasallader och kan varieras på olika sätt. Byt t ex ut crème fraiche mot mera majonnäs och vice versa. Saltet kan uteslutas och såsen smaksättas med 4-5 finhackade sardellfiléer, persiljan kan bytas ut mot basilika.

All-roundsås till pastasallad
All-roundsås till pastasallad
All-roundsås till pastasallad
Foto: Lena Söderström

Ingredienser

  • 1 dlcrème fraiche
  • 1 dlmajonnäs
  • 12vitlöksklyftor
  • 2 mskpressad citron
  • 1 tskdijonsenap
  • 1 tskworcestersås
  • 1 krmsalt
  • 1 krmnymald svartpeppar
  • 1 dlparmesanost- färskriven
  • 1 mskpersilja- finhackad

Gör så här

  1. Blanda crème fraiche och majonnäs. Skala och pressa i vitlöken. Rör i citronsaft, senap och worcestersås. Krydda med salt och peppar. 

  2. Vänd ner parmesanost och persilja i såsen.

Vad tyckte du om receptet?

Tips! Allround-såsen kan varieras på olika sätt. Byt t ex ut crème fraiche mot mera majonnäs och vice versa. Saltet kan uteslutas och såsen smaksättas med 4–5 finhackade sardellfiléer, persiljan kan bytas ut mot basilika.